Veiligheidsraad houdt spoedzitting om aanval op tentenkamp in Rafah

© Chine Nouvelle / SIPA

Haaretz

| Tel Aviv | Maud Wiersma | 28 mei 2024

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Tornado’s eisen minstens 22 levens in Verenigde Staten

» Kunsthaus Zürich heeft twee verdwenen schilderijen weer terug

Bij de aanval kwamen 45 mensen om het leven

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt dinsdag achter gesloten deuren een spoedzitting in verband met de Israëlische aanval op een tentenkamp in de Gazaanse stad Rafah. Zondag kwamen bij de luchtaanval vijfenveertig Palestijnen om het leven en raakten tientallen mensen gewond. De zitting werd aangevraagd door Algerije, een niet-permanent lid van de Raad, vertelden verschillende diplomatieke bronnen maandag aan Agence France-Presse (AFP).

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Vogels het Palestijnse leger waren veel lichamen ‘verschroeid’ door een brand die is veroorzaakt door een Israëlisch bombardement dat het vluchtelingenkamp heeft verwoest. De Israëlische premier Benyamin Netanyahu betreurde maandag ‘een tragisch ongeval’. Tsahal zei dat het een onderzoek instelde naar de dood van burgerslachtoffers, nadat het aanvankelijk had gezegd dat het twee hoge Hamas-functionarissen had aangevallen met ‘precieze munitie’.

Washington riep zijn Israëlische bondgenoot op om ‘elke voorzorgsmaatregel te nemen om burgers te beschermen’. Canada zei ‘geschokt’ te zijn en president Emmanuel Macron ‘woedend’. Diplomaten die landen vertegenwoordigen die de Joodse staat steunden aan het begin van de oorlog, vertelden het Israëlische dagblad Ha’Aretz dat de nieuwe aanvallen bij Rafah ‘van invloed kunnen zijn op de manier waarop hun landen omgaan’ met het recente bevel van het Internationaal Gerechtshof. Daarin werd bevolen een einde te maken aan het Israëlische offensief bij Rafah.

Recent verschenen
rechts

Agenda

360 Magazine | Amsterdam
Untitled design 5

De beste non-fictie van oktober

360 Magazine | Amsterdam
GB MSPIFF43 Snow Leopard 1920x1080

Gerecenseerd

360 Magazine | Amsterdam