Deutsche Bahn worstelt met een slechte reputatie. De frequente vertragingen en de belabberde staat van het spoor zorgen ervoor dat bijna niemand meer een goed woordje over heeft voor de Duitse spoorwegmaatschappij. Financial Times zoekt uit wat daaraan te doen valt. De leestips van 360.
Omdat 360 niet alles kan vertalen wat de redactie leest, ziet en hoort, tippen wij voor u enkele interessante artikelen, podcasts, documentaires en fotoreportages die wij deze week tijdens het speuren naar mooie journalistiek zijn tegengekomen.
Drie verdiepende leestips
» In april demonstreerden inwoners van de Canarische Eilanden om actie te eisen tegen het ongebreidelde toerisme. Dit jaar kwamen al 19 miljoen buitenlandse bezoekers naar de Spaanse archipel, die slechts 2 miljoen inwoners telt. Maar hoe vind je een evenwicht in een land dat zo afhankelijk is van toerisme? vraagt El Mundo zich af. In dit artikel doet de krant een poging om die vraag te beantwoorden.
» Zuid-Libanon koloniseren? Dat is een fantasie van Messiaanse Israëliërs die serieus genomen moet worden, aldus columnist Anshel Pfeffer van Haaretz. In Israël voert een Joodse Messiaanse beweging genaamd Uri Tzafon campagne om Zuid-Libanon binnen te vallen, te bezetten en te koloniseren, met het argument dat dit deel van het Libanon deel uitmaakt van het Beloofde Land. Ook al lijkt dit misschien gek of vergezocht, ‘het ergste is altijd mogelijk’, waarschuwt Pfeffer. Je leest zijn column hier.
» De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn worstelt om haar reputatie als ‘reishel’ van zich af te schudden. Vertragingen ontsieren het eens zo gerespecteerde Duitse spoornetwerk, dat nog steeds enorme herstelwerkzaamheden in het verschiet heeft. Dit artikel van Financial Times beschrijft hoe een ooit symbolische en efficiënte spoorwegdienst nu synoniem staat voor reischaos en legt uit wat de uitdagingen en mogelijke oplossingen zijn.