VS: Harris in de aanval tijdens stormachtig debat met Trump

© SAUL LOEB / AFP

The New York Times

| New York | 11 september 2024

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Canada schort dertig vergunningen voor wapenexport naar Israël op

» Mexico: betogers dringen Senaat binnen, debat justitiële hervorming opgeschort

Trump oogde geprikkeld en defensief in zijn optreden

Vannacht vond in de VS op ABC News het eerste verkiezingsdebat plaats tussen Donald Trump en Kamala Harris. Het debat begon vreedzaam met een handdruk, maar daarna verhardde de toon al snel. De Democratische vicepresident en de Republikeinse ex-president botsten hevig over onderwerpen als inflatie, abortus, immigratie en buitenlands beleid.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het debat liet zien ‘hoezeer de race om het Witte Huis is veranderd sinds president Biden zich terugtrok nadat zijn miserabele optreden in het debat in juni de Democraten tot wanhoop dreef’, aldus The New York Times. ‘Harris was over het algemeen in staat om een heldere boodschap over te brengen. Trump leek boos en defensief in zijn optreden.’

‘De dreigende Trump hapte vaak toe en beantwoordde de kritiek van Harris met een spervuur van verkeerde informatie en persoonlijke aanvallen,’ schrijft NYT. ‘Soms hield Harris haar hand onder haar kin, keek sceptisch toe hoe Trump reageerde en lachte hardop als hij weer met buitenissige en valse beweringen op de proppen kwam over immigranten in een stadje in Ohio die de huisdieren van hun buren zouden stelen en opeten.’ Het verhitte debat eindigde zonder handdruk.

Recent verschenen