Libanon: Hezbollah belooft ‘verschrikkelijke’ reactie na ongekende aanval Israël

© Hassan Ammar / AP Photo

L’Orient-Le Jour

| Beiroet | Marc van Rijswijk | 20 september 2024

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Sociaal netwerk X moet diensten in Brazilië opnieuw opschorten

» VS beschuldigen sociale netwerken van ‘massasurveillance’

Bij de aanval vielen 37 doden en bijna 3000 gewonden

In een televisietoespraak op donderdag kondigde de leider van de Libanese sjiitische organisatie Hassan Nasrallah de opening aan van een intern onderzoek naar de exploderende piepers en walkietalkies die dinsdag en woensdag 37 doden en bijna 3000 gewonden eisten in de gelederen van Hezbollah. Israël zal een ‘verschrikkelijke straf’ krijgen, waarschuwde hij.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

L’Orient-Le Jour is niettemin van mening dat hij ‘vaag is gebleven (zelfs meer dan gewoonlijk)’ over de manier waarop hij wraak zal nemen op de Joodse staat, wat ‘een manier is om tijd te winnen en een brute reactie te vermijden die de regio in een onbekende situatie zou kunnen storten’. ‘Ik zal het niet hebben over het tijdstip of de plaats van de reactie’, benadrukte Nasrallah. ‘Niemand zal het weten tot het zover is, behalve de binnenste cirkel van het commando.’

Dit ‘laatste punt lijkt een gevoel van wantrouwen te weerspiegelen binnen de sjiitische partij’, analyseert het Libanese dagblad. Op donderdag zette het Israëlische leger zijn luchtaanvallen in het zuiden van Libanon voort en beweerde het Hezbollah-raketlanceerders als doelwit te hebben gekozen.

Recent verschenen