Dit zijn de voorspellingen van Brezny en de sterren voor de week van 12 tot 19 augustus.
RAM (21 maart–19 april): ‘Verering’ is niet een woord dat je in intellectuele kringen vaak tegenkomt. In mijn thuisland Amerika verwerpen veel anders toch slimme mensen de mogelijkheid om dingen heilig te verklaren. En veel kunst streeft naar het tegenovergestelde van verering: de wereld ontdoen van heiligheid en de spot drijven met de drang naar verheven ervaringen.
Maar filmmaker Pier Paolo Pasolini (1922-1975) hield er een andere mening op na. Hij schreef: ‘Ik ben niet geïnteresseerd in ontheiliging: dat is een mode die ik haat. Ik wil de dingen zo veel mogelijk opnieuw heilig maken, ik wil ze opnieuw mythiseren.’
In overeenstemming met astrologische voortekenen, Ram, nodig ik je uit om op zoek te gaan naar mogelijkheden om hetzelfde te doen.
STIER (20 april–20 mei): Anaïs Nin schreef: ‘Ik wil geen bewondering. Ik wil begrip.’ George Orwell zei: ‘Misschien wilde men niet zozeer worden bemind worden als wel begrepen worden.’ Dichter Marina Tsvetajeva verklaarde: ‘Zolang ik me kan herinneren, dacht ik dat ik geliefd wilde zijn. Nu weet ik: ik heb geen liefde nodig, maar begrip.’
Ik heb hier nog één ding aan toe te voegen, Stier: Als je om begrip vraagt en het zoekt, zal er de komende weken een schat aan informatie voor je beschikbaar zijn.
TWEELING (21 mei–20 juni): De Engelse uitdrukking ‘playing hard to get’ betekent ‘doen alsof je niet beschikbaar of ongeïnteresseerd bent met het doel jezelf aantrekkelijker of begeerlijker te maken’. Volgens psychologen werkt deze strategie vaak, hoewel het cruciaal is om niet te ver te gaan waardoor de achtervolger mogelijk de interesse verliest.
‘Laat de mensen hongerig achter. Zelfs met fysieke dorst is het de kunst van goede smaak om het te stimuleren, niet te lessen’
De zeventiende-eeuwse filosoof Baltasar Gracián legde het concept filosofischer uit. Hij zei: ‘Laat de mensen hongerig achter. Zelfs met fysieke dorst is het de kunst van goede smaak om het te stimuleren, niet te lessen. Wat goed is, is twee keer zo goed als het schaars is. Een overdaad aan plezier is gevaarlijk, want het veroorzaakt zelfs minachting voor wat onbetwist plezierig is. Zwaarbevochten geluk is twee keer zo plezierig.’
Ik stel voor dat je overweegt deze strategie toe te passen, Tweeling.
KREEFT (21 juni–22 juli): Schilder John Singer Sargent (1856-1925) werkte soms samen met schilder Claude Monet (1840-1926) bij Monet thuis. Hij zocht het advies van de oudere man.
Vóór hun eerste sessie realiseerde Sargent zich dat er geen zwart was tussen de verfkleuren die Monet hem gaf om mee te werken. Wat?! Monet gebruikte geen zwart? Sargent was geschokt. Hij kon zich geen schilderij voorstellen zonder. En toch kreeg hij het prima voor elkaar. In feite dwong de schijnbare beperking hem om creatief te zijn op manieren die hij eerder niet had kunnen bedenken.
Wat zou jouw metaforische equivalent zijn, Kreeft: welke beperking kan jou inspireren?
LEEUW (23 juli–22 aug: Volgens Leeuw en auteur Guy de Maupassant: ‘hebben [we] de gewoonte om onze ogen alleen te gebruiken aan de hand van wat mensen vóór ons hebben gedacht over waar we naar kijken’. Dat is jammer. Het maakt dat we veel van de rijkdom van het leven missen. De Maupassant merkte op: ‘In alles zit iets dat nog niet is ontdekt. Zelfs het allerkleinste bevat wel iets onbekends.’
Je bevindt je in een fase waarin je het volstrekt nieuwe kunt ontdekken
Jouw opdracht voor de komende twee weken, Leeuw, is om zijn gedachten ter harte te nemen. Schenk elke ervaring ‘voldoende aandacht om een aspect te vinden dat nog nooit iemand heeft gezien of waarover niemand nog heeft gesproken’. Je bevindt je in een fase waarin je het volstrekt nieuwe kunt ontdekken en ervan kunt genieten.
MAAGD (23 aug.–22 sept.): Dichter Brigit Pegeen Kelly schreef een gedicht waarmee ik je kennis wil laten maken. Ze beschreef hoe ze als kind de hele nacht opbleef om bij sterrenlicht perziken te plukken uit de boomgaard van haar vader. Urenlang klom ze de ladder op en af. Haar handen ‘beroerden het fruit’ alsof ze ‘duizend deuren opende’.
Toen de sterren vervaagden en de ochtend aanbrak, voelde haar binnenkant als ‘de stilte van een klok die net heeft geslagen’.
Dat is het soort ervaring dat ik je de komende dagen toewens, Maagd. Ik weet dat het niet exact hetzelfde kan zijn. Kun je je het dichtstbijzijnde equivalent voorstellen? Ga daar dan voor!
WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): De oude Griekse filosoof Plato wantrouwde lachen, poëzie, felle kleuren en kunstenaars die felle kleuren gebruikten. Al deze zieleroerende activiteiten maakten dat mensen emotioneel werden, dacht Plato, en vormden zodoende een bedreiging voor de rationele, ordelijke samenleving.
Wauw! Ik ben blij dat ik niet in een cultuur leef die afstamt van Plato! O wacht, dat is wel zo. Zijn schrijven was fundamenteel voor het westerse denken. Zoals een moderne filosoof verklaarde: ‘De Europese filosofische traditie bestaat uit een reeks voetnoten bij Plato.’
Hoe dan ook, ik raad je aan om de komende weken tegen Plato in opstand te komen. Je hebt vooral ervaringen nodig die je gevoelens opwekken en behagen en benadrukken. In tegenstelling tot wat Plato vreesde zal je intelligentie hierdoor een boost krijgen en je besluitvaardigheid toenemen.
SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): Een biograaf van Schorpioen en Nobelprijs-winnend auteur Albert Camus merkte op dat hij twee standen had. Deze worden samengevat in de Franse woorden solidaire (‘eenheid’) en solitaire (‘solitair’). Wanneer Camus zich in een solidaire fase bevond, dompelde hij zich onder in gemeenschappelijke betrokkenheid en genoot hij van de geneugten van gezelligheid. Maar wanneer hij besloot dat het tijd was om hard te werken aan het schrijven van zijn boeken, trok hij zich terug in een strikte routine om tot intense creativiteit te komen.
Volgens mijn astrologische analyse bevinden jullie Schorpioenen je momenteel in de solidaire fase van je ritme. Neem het ervan! Wanneer zou de volgende solitaire fase aanbreken? Dat zou wel eens oktober kunnen zijn.
BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): Gedurende de 76 jaar sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft Italië 69 verschillende regeringen gehad. Dat is een flinke score! Is zoveel verandering in leiderschap een kracht of een zwakte? Enerzijds kan een dergelijke flexibiliteit een troef zijn; het kan verstandig zijn om de machtsstructuur steeds opnieuw uit te vinden als de omstandigheden veranderen. Aan de andere kant kan een gebrek aan continuïteit en stabiliteit het vertrouwen ondermijnen en stressvolle onzekerheid veroorzaken.
Ik breng dit onder je aandacht, Boogschutter, omdat je een fase ingaat waarin je net zo veranderlijk als Italië kunt zijn
Ik breng dit onder je aandacht, Boogschutter, omdat je een fase ingaat waarin je net zo veranderlijk als Italië kunt zijn. Is dat wat je wilt? Ga je het aan of ga je het uit de weg? Maak een bewuste keuze.
STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Steenbok en acteur Nicholas Browne getuigt: ‘Mijn hart is te vol; het stroomt over in alles wat ik zie. Ik verdrink in mijn eigen hart. Ik ben ondergedompeld in de diepte van emotie, en ik zie geen uitweg meer. Toch bid ik dat niemand me komt redden.’
Ik vermoed dat zijn diepgaande vermogen om emoties te voelen en te uiten Browne goed van pas komt in zijn vak. Hoewel ik je zo’n diepe onderdompeling niet 24/7/365 aanbeveel, denk ik dat je er verstandig aan doet om de komende drie weken een soortgelijke exercitie te beginnen. Veel duikplezier! Hoe diep kun je gaan?
WATERMAN (20 jan.–18 feb.): In overeenstemming met de huidige astrologische voortekenen, roep ik auteur Byron Katie op met het volgende bericht. Is het doordrenkt met liefdevolle kritiek of zachte aanmoediging? Beide! Hier komt het: ‘Als je je realiseert dat lijden en ongemak de reden zijn voor zelfonderzoek, ga je misschien vanzelf uitkijken naar ongemakkelijke gevoelens. Je kunt ze zelfs ervaren als vrienden die komen om je te tonen wat je nog niet grondig genoeg hebt onderzocht.’
Maak je klaar om dieper te duiken dan je ooit durfde te gaan, Waterman. Ik garandeer je dat het uiteindelijk leuk en leerzaam wordt.
VISSEN (19 feb.–20 maart): In augustus 1922 schreef auteur Nikos Kazantzakis de volgende triomfantelijke verklaring: ‘Vandaag heb ik de hele dag de meest wonderlijke, geweldige vreugde gevoeld, omdat ik begin te genezen. Bewust, gelukkig, ik voel dat ik opnieuw geboren word, dat ik opnieuw bezit neem van het licht.’
Namens de kosmische machten in wording, machtig ik je om deze woorden de komende weken als de jouwe te beschouwen. Ze staan voor veranderingen die jou te wachten staan. Door de verklaring van Kazantzakis elke dag meerdere keren hardop uit te spreken, maak je dat deze ook jou gaat toebehoren.
Het huiswerk van deze week.
Laat weten wat je het liefst zou veranderen aan je leven. Newsletter@FreeWillAstrology.com