Amusement moet Saoedische economie op gang helpen

Bloomberg

| New York | Vivian Nereim | 05 februari 2020

In een historische wijk van Riyad wandelen stelletjes langs verlichte palmbomen, op weg naar een copieus diner, misschien wel naar een Wagyu-biefstuk van 100 euro.

Bij een getrouwe kopie van Carbone, het Italiaanse sterrenrestaurant in New York, bestellen gasten Wagyu-biefstukken voor 500 riyal (zo’n 100 euro), iets meer dan het minimumbedrag dat je moet uitgeven om hier een plek te krijgen, die je dan wel weken van tevoren moet reserveren. Muzikanten spelen in geparfumeerde binnentuinen en vrouwen in golfkarretjes rijden klanten naar een keur aan pop-uprestaurants van over de hele wereld.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid