Biologisch India

© Getty

Reasons to be Cheerful

| Londen | Geetanjali Krishna | 27 december 2024

Het is niet eenvoudig om voedsel op een fundamenteel andere manier te gaan verbouwen. De Indiase deelstaat Sikkim koos de langzame en pragmatische weg – en dat wierp zijn biologische vruchten af.

In Pelling, een plaats in West-Sikkim in India met een prachtig uitzicht op de Himalaya-bergtop Kangchenjunga, laat Tsering Bhutia zijn blik dwalen over het veld achter zijn huis. ‘We verbouwen al jaren biologische zwarte kardemom,’ zegt hij. ‘Maar sinds een plaag mijn oogst heeft verwoest, denk ik erover om in plaats daarvan een bed and breakfast te beginnen…’ 

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid