Italianen maken weer thuis pasta

© Teagan Ferraby / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 05 november 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Voor het eerst in drie jaar stemt Israëlisch parlement in met begroting

» In Mozambique worden olifanten zonder slagtanden geboren door stroperij

41 procent van de Italiaanse huishoudens maakte vorig jaar zelf pasta

Een kwart van ’s werelds pasta wordt gemaakt in Italië, aldus Coldiretti, de grootste en belangrijkste landbouwvereniging van Italië. Coldiretti deed deze uitspraak afgelopen maandag op Wereld Pasta Dag. Italië is goed voor zo’n 5 miljard euro van de wereldwijde productiewaarde van pasta die meer dan 20 miljard euro bedraagt, en die is gestegen tijdens de pandemie, verklaart de landbouwvereniging tegenover persbureau ANSA.

Tijdens de pandemie zijn veel Italianen overigens weer begonnen om thuis pasta te maken. Ongeveer 41 procent van de Italiaanse huishoudens haalde vorig jaar hun oude deegrollers uit de kast en begon weer te doen wat hun grootmoeders altijd al deden, aldus Coldiretti.

Lees ook:

Recent verschenen