Reader | ‘Incels’ zijn mannen die onder het mes gaan om hun kaaklijn te verbreden en hun datingprofiel te verbeteren.
Cultuur | Laat even alles uit handen vallen en bedenk wanneer u voor het laatst hebt toegegeven aan dat gevoel van lusteloosheid dat zich aandient na een tijdje niksen, draagt Joe Fassler zijn lezer op in zijn "korte geschiedenis van de verveling.":https://digitaal.360magazine.nl/magazine/19/artikel/6 Hij vermoedt dat dat best een tijd geleden kan zijn, aangezien we anno 2019 nooit om een bezigheid verlegen zitten.
Reader | Grote bedrijven maken sinds kort niet alleen reclame voor zichzelf, maar ook voor feminisme, voor het vermijden van plastic en voor Europa. Hoe geloofwaardig zijn ondernemingen die zich inzetten voor het maatschappelijk belang?
Dossier Kunstmatige Intelligentie | Dat veel van onze banen door computers zullen worden overgenomen is een feit. Maar niet per se een bedreigend feit. Als op de juiste manier wordt samengewerkt, kan deze ontwikkeling zelfs heel voordelig uitpakken voor de mens.
Reader | Volgens de Europese Ruimtevaartorganisatie zijn er in meer dan zestig jaar ruimtevaart met 5250 lanceringen zo’n 42.000 getraceerde objecten in een baan om de aarde gebracht, waarvan er 23.000 nog steeds om de aarde cirkelen. De Japanse ondernemer Mitsunobu Okada wil dit afval gaan opruimen.
Cultuur | In het tijdperk van virtuele influencers zien bedrijven zich voor een vraag gesteld. Waarom zou je een beroemdheid, een topmodel of zelfs maar een influencer inhuren om je product in de markt te zetten als je zelf de ideale ambassadeur voor je merk kunt scheppen?
Cultuur | Onze weerzin van verveling zit diep. 67 procent van de mannen en 25 procent van de vrouwen dient zichzelf liever een pijnlijke elektrische schok toe dan een kwartier alleen in een ruimte te moeten doorbrengen zonder iets omhanden. Joe Fassler legt uit waarom dat onterecht is.
Cultuur | Voor veel mensen, vooral in de westerse wereld, hangt geluk samen met professioneel succes. Maar hoe moet dat dan als dat succes afneemt? Arthur Brooks ging op zoek naar een remedie. Een paar lessen: wees als Bach, niet als Darwin. Zeg je kind nooit dat het briljant is. En denk zo vaak als je kan aan de dood.
Cultuur | De Amerikaanse auteur Jonathan Franzen woont aan de rand van Silicon Valley, maar is een radicaal tegenstander van grote techbedrijven. Hij stelde onder meer een haatlijst op, met Amazon op 1.
Reader | Heden, verleden, toekomst: wie zich met het wezen van de tijd bezighoudt, raakt snel in verwarring. Tot op de dag van vandaag puzzelen fysici hoe de wereldklok tikt.
Cultuur | Nadat zijn vriend naar een ziekenhuis is afgevoerd, gaat de auteur mee op een toeristenexcursie naar de verloren Noordpoolstad Pyramiden. Ondanks dat er maar drie mensen wonen (en des te meer ijsberen), de voorraden beperkt zijn en contact met de buitenwereld nog beperkter, besluit hij te blijven op deze plek waar ‘menselijkheid wordt geëerd, maar mensenlevens niet’. Een met mierikswortelbrandenwijn overgoten reisverhaal.