Hoe een traditioneel Japans mannengerecht uiteindelijk op het vrouwenmenu belandde

© Getty Images

Nikkei Asia

| Tokio | Kadri Shoji | 17 mei 2024

Tenzij ze vergezeld waren door een vriend of echtgenoot, was het sociaal gezien riskant voor vrouwen om een kom ramen te eten. De traditioneel slechts door mannen geslurpte noedelsoep maakt nu plaats voor een ‘vrouwvriendelijke’ versie.

Ramen, een stevige noedelsoep, is een van de bekendste gerechten uit de Japanse keuken. In het land zelf heeft ramen vooral sterke connotaties met mannelijkheid. Traditioneel waren het dan ook meestal mannen die emotionele waarde hechten aan hun favoriete ramenrestaurantjes en niet vrouwen. Nu komt daar verandering in dankzij de opmars van een nieuwe cultuur: ‘meisjesramen’.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid