Controverse

Wie is er verantwoordelijk voor seksuele voorlichting?

360 Magazine

| Amsterdam | 10 juli 2024

Goede seksuele voorlichting draagt bij aan gezondere seksuele keuzes. Is het de taak van leerkrachten om jongeren hierover te informeren, of ligt die verantwoordelijkheid toch bij de ouders? Twee opiniemakers gaan met elkaar in debat.

‘Ouders zijn de beste partij om kinderen te onderwijzen’

‘Een stroom van verkrachtingszaken [in Singapore] heeft opnieuw de aandacht gevestigd op de noodzaak van seksuele voorlichting voor kinderen en tieners’, schrijft Sarah Chua, ouderschapsspecialist, in The Straits Times. ‘Het is van belang om kinderen al vroeg over seks te onderwijzen en deze grote verantwoordelijkheid kan het beste door ouders worden genomen.’ Veel ouders voelen zich ongemakkelijk bij het aansnijden van dergelijke onderwerpen, ‘maar als kinderen niet over seks leren van hun ouders – de mensen die het meest om hen geven – leren ze het mogelijk van mensen die het niet per se het beste met de kinderen voorhebben,’ benadrukt ze. 

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid